YUNAN ADALARI : KOS – LEROS – PATMOS – LİPSİ – KALİMNOS
Güney Ege’nin mutlaka görülmesi gereken incileri Kuzey Oniki Adalar (Dodecanese) sizi bekliyor!
Bu turda Bodrum – Turgutreis‘den çıkarak sırası ile Kos, Pserimos, Leros, Patmos, Lipsi ve Kalimnos adalarını keyifle geziyor ve Turgutreis’e dönüyoruz.
ROTAMIZ
7 gün boyunca yaklaşık 120 deniz mili sürecek bu gezimizin programı aşağıdaki gibi olacaktır.
Tabi ki hava durumu, deniz şartları ve sizin tercihlerinize göre ufak tefek değişiklikler yapabiliriz.
1.GÜN (CUMARTESİ)
Cumartesi öğlenden sonra tekneye giriş yapan misafirlerimize tekne hakkında teknik brifing verilecek, teknede yaşamın temel şartları anlatılacak ve daha sonra tam pansiyon hizmet tercih etmediyseniz marinadaki marketten yiyecek-içecek alışverişinizi yapıp tekneye yerleştireceğiz. Teknede seyir hazırlıklarımızı bitirdikten sonra Bodrum’un renkli gecelerine akabileceğimiz gibi geceyi teknede de geçirebiliriz.
2.GÜN (PAZAR)
Sabah kahvaltımızı teknede yaptıktan sonra yurtdışı çıkış formalitelerini tamamlayarak yaklaşık 1 saatlik bir seyir ile Kos (İstanköy) adasına varıyoruz. Türkiye’ye yakınlığı nedeni ile çok ilgi gören ada limana yakın plajları, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi ve doğal yapısı ile göz kamaştırıyor. Günü ve geceyi Kos adasında geçiriyoruz. Öğleden sonra vaktinizi şehrin sokaklarında kaybolarak değerlendirebileceğiniz gibi limanın yakınındaki Lambi plajında denize de girebilirsiniz. Akşam için eğlence mekanlarının yoğun olduğu barlar sokağı denenebilir ama gece yatmak için tekneye dönmeyi unutmayın!
3.GÜN (PAZARTESİ)
Bu sabah erken yola çıkıyoruz çünkü yolumuz uzun. Önce 1.5 saatlik bir seyirle Pserimos adasının bir koyunda kahvaltı ve yüzme molası vereceğiz. Sonrasında ise yine 1.5 saatik bir seyirle Kalimnos adasına ait bir koyda öğle yemeği için mola veriyoruz. Deniz keyfimizi de yaptıktan sonra Leros’a doğru yola çıkıyoruz. 2 saat sürecek bu seyrimiz sonrasında artık dinlenme ve akşam planları için hazırlanma vakti. Geceyi Leros Panteli koyunda geçiriyoruz.
4.GÜN (SALI)
Sabah erkenden kahvaltı yapıp yola çıkıyor ve yaklaşık yarım saatlik bir seyir sonrası Leros’un doğusundaki Alinda koyunda yüzme molası veriyoruz. Yüzme sonrası rotamız Lipsi adası. 2 saatlik seyirle öğle saatlerinde Lipsi limanına giriyor ve öğle yemeğimizi burada yiyoruz. Yemekten sonra hızlıca adayı gezip yola çıkarak 2 saat mesafedeki Patmos’un Skala limanına ulaşıyoruz. Geceyi Patmos’da geçireceğiz.
5.GÜN (ÇARŞAMBA)
Bugün Patmos’ta serbest gün. Gezilecek çok yer var ve tüm günümüzü bu Kuzey Oniki adalarının (Dodecanese) bu en özel adasını gezerek geçireceğiz. Adanın özel olmasının en önemli nedeni Ortodokslar için “Ege’nin Kudus’ü” olarak kabul edilmesi. Ortodokslar için kutsal kitap sayılan Yeni Ahitin 27 kitabından birisi bu adada bulunan Apokalips mağarasında yazılmış. Ortaçağdan kalma bir yerleşim yeri olan Hora köyü iyi korunmuş yapıları ve şirin sokakları ile dikkat çekiyor. Adanda görülmesi gereken bir diğer yer ise Hora köyünün yakınındaki Aziz Yuhanna Manastırı. Latrino adında bir keşiş tarafından Apokalipsin yazarı Yuhanna adına inşa ettrilmiş bu manastır Ege denizinin en görülmeye değer tarihi eseri olma özelliğini taşıyor. Geceyi yine Patmos Skala limanında geçireceğiz.
6.GÜN (PERŞEMBE)
Bugün yolumuz uzun! Çok erken saatlerde kalkıyor ve kalbimizi Patmos’ta bırakarak adadan ayrılıyoruz. Kahvaltı molamızı Archangelos adası güneyinde veriyoruz. Kahvaltımızı yapıp billur sularda yüzdükten sonra yeniden yola koyuluyoruz. 2,5 saatlik bir seyir sonrasında Kalimnos adası batısında bulunan Telendos adası ile Mirties arasına demir atıyoruz. Öğle yemeğimizi yedikten sonra hareket ediyor ve Kalimnos limanına giriyoruz. Geceyi bu eski sünger adasının Pothia limanında geçireceğiz.
Adada 4 ayrı müze bulunuyor. Pothia’daki Arkeoloji müzesi, Denizcilik müzesi, Folklor müzesi ve Vlichadia Deniz Dünyası müzesi. Bünyesinde 17 bin parçaya yakın su altı buluntusu ve sünger dalışı malzemesi içeren Vlichadia Deniz Dünyası müzesi bunların arasında en görülmeye değer olanı.
Adanın bir başka özelliği ise dağlık arazisi nedeniyle kaya tırmanıcılarının da gözdesi olması. Özellikle batıdaki Mirties bu macera sporunun sevenlerin buluşma noktası olmuş durumda.
7.GÜN (CUMA)
Sabah kahvaltımızı yapıyor ve çıkış işlemlerimizi tamamlayarak yola çıkıyoruz. 2 saatlik seyir sonrasında Çatalada’da yüzme molası veriyor ve en geç akşam 17:00’de Turgutreis’te oluyoruz. Gerekli pasaport ve gümrük işlemlerini bitirdikten sonra serbestiz.
Akşam Turgutreis veya Bodrum’un renkli gece hayatının da keyfini çıkartabileceğiniz gecenin ardından ertesi gün sabah 09:00’a kadar teknemizde kalabilirsiniz.
2021 MAVİ YOLCULUK FİYATLARIMIZ
Seyahat yasakları nedeni ile Yunan Adalarına Mavi Yolculuk turlarımız geçici olarak yapılamamaktadır.
Gelişmelerden haberdar olmak isterseniz bu sayfanın en altındaki eposta bültenine üye olma linkine tıklayıp abone olabilirsiniz.
TEKNELERİMİZ

2016 Bavarıa Cruıser 46 Style
4 Kamara, 3 wc,
Webasto, RADAR, AIS
VİDEO GALERİ : SSS – Sıkça Sorulan Sorular
1950’lerde süngerci ve balıkçı tekneleri ile çok kısıtlı imkanlarla başlayan mavi yolculuklar zaman içinde daha konforlu ve güvenli teknelerle tam bir turizm sektörüne dönüşmüştür. Günümüzde klasikleşmiş lüks ahşap guletler ile yapıldığı gibi bizim tercihimiz modern yelkenli yatlar ile daha küçük gruplarla bu gezileri düzenlemek yönünde. Yelkenli tekneler rüzgarın gücünü kullanarak sessiz ve keyifli şekilde hareket eden ve her türlü deniz-hava şartlarına uygun, en uzun mesafeleri keyifli şekilde kat eden en güvenli tekne tipidir. Bu sebeple kalabalık turist grupları oluşturmak yerine mavi yolculuğun ruhuna daha uygun olduğunu düşündüğümüz yelkenli tekneleri tercih ediyoruz.
Teknede geçireceğiniz bir tatilde mayo, güneş kremi, güneş gözlüğü ve havlu en temel ihtiyaçlarınız olacaktır. Bunun dışında rüzgarlı zamanlarda ve akşam güvertede oturup keyif yaparken üşümemek için basit bir uzun kollu polar hırka, olası yağmurlu zamanlarda ıslanmamak için bir yağmurluk, karaya veya koylardaki restoranlara çıkıldığında giymek için şort-tişört-elbise gibi rahat kıyafetler yeterli olacaktır. Teknede çıplak ayak dolaşmamak gerektiğinde basit bir terlik veya sörf-deniz ayakkabınız olması iyi olur. Yunan adalarına yaptığımız gezilerde gece eğlencelerinde giyeceğiniz şeyler size kalmış tabi! 🙂 Eşyalarınız için kullanacağınız çantanın valiz veya tekerlekli bavul gibi değil boşaldığında katlanıp ezilebilen spor tipi çanta olması kamaranızda size daha çok alan kalmasını sağlayacaktır.
Yelkenli tekneler modern kompozit malzemelerle yapılmış ve iç döşemeleri sentetik malzemelerden olduğundan yangın riski en dikkat ettiğimiz konudur. İç mekanlarda kesinlikle sigara içmiyor, dışarıda ise rüzgarın ateşinizi uçurma ihtimalini değerlendirerek küllerin uçuşmayacağı kapalı tekne küllüğü kullanarak dikkatli olma şartı ile sigara içme imkanı mevcuttur.
Tüm teknelerimizde her türlü kaza, hasar ve 3. kişilere verilecek zararları (ki 3. kişi tanımı misafirlerimizi de kapsar) kapsayan sigortası mevcuttur. Tekne sigortası sadece teknede gerçekleşen bir kaza ile meydana gelen olumsuzlukları karşılarken kişisel sağlık sorunları, tekne dışında (kıyıda, limanda vb.) meydana gelen sorunlar veya denize düşürülen bir telefon gibi sorun ve kayıplarınızı karşılamayacağı için kişisel sağlık-seyahat sigortası yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Avcılığın yasak olduğu yerler dışında tuttuğunuz balığı yemek şartıyla balık avlayabilirsiniz. Yelkenli tekneler hızı itibari ile hareket halindeyken sahte yem (kaşık-rapala) çekerek yapılan avcılık için idealdir. Tekne trafiği açısından sorun olmuyorsa kıyıya paralel seyirlerde palamut, lambuka, orkinos gibi saldırgan balıklardan bolca tutma imkanı oluyor. Ayrıca koylarda yemli olta ile çeşitli balık ve kalamar yakalamayı deneyebilirsiniz. Koylardaki avlanması yasak yerleşik yuvalı balıkları (lağos, orfoz vb.) vurmamak kaydı ile zıpkın ile de avcılık da yapılabilir.
Kabin charter daha çok 16-20 kişi gibi yüksek kapasiteli klasik gulet turlarında her kamaranın otel odası gibi farklı insanlara-gruplara kiralanması demektir. Biz nispeten daha küçük olan 3-4 kamaralı modern yelkenli teknelerde bunun yerine kapalı grupları tercih ediyoruz. Böylece tekne tamamiyle size özel, sadece kendi aile-arkadaş grubunuz ile kullanacağınız özel tekneniz oluyor. Çok daha keyifli, eğlenceli ve güvenli bir tekne tatili garanti edilmiş oluyor.
Çok isterdik ama henüz bir köpekbalığına rastlamadık! 😀
Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarında size zarar verebilecek en tehlikeli canlı eğer alerjiniz yoksa sadece derinizi kızartıp kaşındıracak deniz analarıdır ki bunlarda oldukça az sayıda ve muhtemelen 1 haftalık tatiliniz boyunca hiç karşılaşmayacağınız kendi hallerinde masum canlılardır.
Yine de olası bilinmeyen alerjik reaksiyonlara karşı denizde hiçbir canlıyı ellememek, kaya oyuklarına elimizi sokmamak en sağlıklısı olur.
Türkiye’nin Akdeniz ve Güney Ege kıyıları için Mayıs ile Ekim arasındaki dönem ideal mavi yolculuk zamanlarıdır. Doğal olarak bu sezon başlarında deniz sıcaklıkları sezon ortalarına göre biraz daha serindir ama deniz keyfinizi engelleyecek kadar değil. Temmuz-Ağustos ayları ise en sıcak ve en kalabalık dönemdir. Hem ekonomik açıdan hem de daha sakin bir tatil yapabilmek için zamanını ayarlayabilenlere bu yoğun sezon dışında mavi yolculuk planlamalarını tavsiye ederiz.
Yelkenlilerde tekne boyuna göre 1,2 veya 3 banyo bulunabilir. Genelde iki kamara (yani 4 kişi) bir banyoyu paylaşır. Modern alafranga tip tekne tuvaletleri elektrikli-vakumlu veya manual pompalı olabilir. İçine tuvalet kağıdı vb. atmadığımız sürece kullanması kolay ve sorunsuzdur. Lavabo ve duşlarda sıcak ve soğuk su vardır. Tekne banyolarının biraz daha küçük olması dışında evdeki banyolardan pek farkı yoktur. Sadece musluklardan akan su evdeki gibi sınırsız olmayıp tekne depolarında yanımızda taşıdığımız miktar ile sınırlı olduğundan su kullanımında biraz daha tasarruflu davranmak daha doğru olur.
Yelkenli tekneler guletlere göre daha küçük olduğundan kalabalık gruplar olmuyor, tercihen birbirini tanımayan insanları aynı teknede tatile çıkartmıyoruz. Yelkenli tekneler 4, 6 veya 8 kişilik kendi aile-arkadaş grubunuz ile size özel keyifli bir tatil ortamı sağlar. Kaptan dışında eğer tam pansiyon yemek dahil bir tur seçtiyseniz birde aşçı teknede sizinle birlikte olacaktır.
Tüm teknelerimizde Inverter denilen cihazlarla akülerden ve güneş panellerimizden sağlanan 220V şehir elektriği mevcuttur. Bu elektrik ile her türlü telefon, bilgisayar, tablet gibi küçük elektronik cihazlarımızı çalıştırabilir ve şarj edebiliriz. Liman-marina dışında saç kurutma makinası, ütü gibi yüksek güçlü cihazları çalıştırma imkanımız yoktur.
Yaz sezonu içinde Akdeniz ve Güney Ege kıyılarımızda ciddi bir fırtına olmaz. Kaptanlarımız tura başlamadan önce ve tur sırasında da sürekli hava şartlarını takip eder ve buna göre rotamızı revize edebilir. Olası öngörülmeyen kötü hava şartlarında da açık denizde olmadığımızdan her zaman sığınacağımız güvenli bir koy, liman bulur, kötü havanın keyfini orada güven içinde çıkartabiliriz. Yağmurda sıcacık denize girmenin keyfi kolay bulunmaz! 😉
Yelkenli tekneler guletler kadar geniş olmasa da güvertede herkes için güneşlenecek, yatıp dinlenip keyif yapacak yerler vardır. Hareket halinde olmasa da durduğumuz her yerde yatıp yayılma fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Fazla güneşten rahatsız olanlar için teknenin istenilen yerine açabildiğimiz portatif tentelerimiz de mevcuttur. Gece gündüz 24 saat her istediğinizde denize girmek hakkınız! Gece denize girmek alışık olmayanlar için heyecan verici olsa da çok keyifli ve güvenlidir. Üstelik şanslıysanız geceleri denizdeki yakamoz (fosforlu ışık saçan mikroskobik canlılar) olayı sayesinde inanılmaz bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz! 🙂
Teknelerimizde televizyon yok ama radyo-cd-mp3 çalar mevcuttur. Zaten doğanın ve denizin güzellikleri içinde televizyon izlemek aklınıza dahi gelmeyecek belki bu güzelliklere eşlik edecek güzel bir müzik yeterli olacaktır. Gezi rotalarımızdaki koyların hemen hepsinde cep telefonu sorunsuz çekiyor, internet ve iletişim sorunu yaşamıyoruz. Yani selfie ve story çekip karadaki dostlarla paylaşmanın önünde hiçbir engel yok! 🙂
Fethiye çıkışlı 1 haftalık turlarda Kaş-Kekova bölgesine gidip gelebilir, Marmaris – Ekincik tarafına gidip gelebilir veya dünyaca ünlü Göcek koy ve adalarını gezebiliriz. Tüm bu rotalar üzerinde karaya çıktığımız çeşitli ada ve tarihi yerler, küçük özel restoranlar, Kaş, Kekova veya Göcek gibi popüler küçük kasabalar mevcut.
Tercih edeceğiniz tekne modeli, kişi sayısı ve istediğiniz tarihlere göre fiyatlar 500-750 EURO arasında değişir. Web sitemiz ve ilanlarımızda aksi belirtilmedikçe yiyecek, içecek ve aşçılık hizmetleri ve KDV hariç tüm masraflar (tekne kirası, yasal liman masrafları, tekne yakıtı, lpg tüp, kaptanlık hizmeti vb.) fiyatlara dahildir. İsterseniz aşçılık hizmeti ve tam pansiyon konaklamayı da opsiyon olarak satın alabilirsiniz. Tur sırasında tekne dışında yapacağınız harcamalar haricinde yanınızda nakit taşımanıza gerek yoktur.
Ödemeler rezervasyon sırasında yarısı ve tekneye girişte kalan miktar olacak şekilde yapılır.
Mevsimine göre içeride veya dışarıda yatma imkanı değerlendirilebillir. Genelde deniz şartları geceleri karadakinden biraz daha serin olur, ama bu üşümenize değil gece rahat-keyifli bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Basit bir pike-battaniye (ki teknelerimizde bulunur) veya yanınızda getireceğiniz yazlık uyku tulumu ile yıldızların altında uykunuzun keyfine varabilirsiniz. Yelkenli teknelerin çoğunda klima yoktur çünkü gündüzleri daha çok dışarıda ve denizde geçirdiğimiz için, geceleri de yıldızların altında püfür püfür yattığımız için pek ihtiyaç duymuyoruz.
Teknelerimizde buzdolabı, fırınlı ocak gibi her türlü donanıma sahip bir mutfak bulunmaktadır. Eğer tam pansiyon bir tur tercih ettiyseniz aşçımız sizin için tur boyunca lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayacaktır. Yağmur veya aşırı rüzgar olmadığı sürece dışarıdaki oturma grubunda yemeklerimizi hep birlikte yiyoruz. Yunan adalarına yaptığımız turlarda ise akşam yemeklerini birbirinden renkli Yunan tavernalarında yiyoruz. Yemek dahil olan bir tur seçmediyseniz kendi alacağınız/getireceğiniz malzemeler ile tekne mutfağını kullanarak istediğiniz yemeği yapabilir veya değişik koy ve limanlardaki restoranlarda kaçamak yapabilirsiniz.
Deniz üzerindeki tüm tekneler az veya çok sallanır ama kaptanımızın size yapacağı tavsiyelere uyarsanız kısa sürede alışırsınız. Yelkenli tekneler rüzgar gücü ile dengeli şekilde hareket ettiğinden denize en uyumlu ve dalgalardan en az etkilenen tekne çeşididir. Eğer daha önce deniz tutması yaşadıysanız veya bundan korkuyorsanız turdan önce kaptanımıza söylerseniz tur rotanızı hava-deniz şartlarından en az etkilenecek ve en az sallanacağınız şekilde organize edecektir. Tüm teknelerimizde ihtiyaç olabilecek temel ilk yardım malzemeleri ve basit ilaçlar (ağrı kesici, bulantı ilacı, yanık kremi, alerji ve grip ilaçları vb.) mevcuttur ama kişisel olarak ihtiyacınız olabilecek ilaçlarınızın yanınızda olması gerekir. Tüm kaptanlarımız uluslararası geçerli temel ilk yardım ve denizde tıbbi bakım sertifikasına ve ilkyardım tecrübesine sahiptir.
Mevsimine göre içeride veya dışarıda yatma imkanı değerlendirilebillir. Genelde deniz şartları geceleri karadakinden biraz daha serin olur, ama bu üşümenize değil gece rahat-keyifli bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Basit bir pike-battaniye (ki teknelerimizde bulunur) veya yanınızda getireceğiniz yazlık uyku tulumu ile yıldızların altında uykunuzun keyfine varabilirsiniz. Yelkenli teknelerin çoğunda klima yoktur çünkü gündüzleri daha çok dışarıda ve denizde geçirdiğimiz için, geceleri de yıldızların altında püfür püfür yattığımız için pek ihtiyaç duymuyoruz.
Eğer dışarıda yıldızların altında uyuduysanız genelde güneşin doğuşu ile teknede gününüz başlar, uyandığınızda ilk yapmanız gereken hemen mayonuzu giyip kendinize denize atmaktır! Kısa bir sabah yüzmesi ve yüzünüzü denizde yıkadıktan sonra dışarıdaki oturma alanında kahvaltımızı yapıyoruz, kahvaltı sonrası biraz daha keyif yaptıktan sonra demir alıp hareket ediyor, geze geze bir sonraki koya gidiyoruz, gittiğimiz yerde kıyıda gezilecek tarihi yerler varsa bunları gezebilir, varsa su sporları etkinliklerine ve dalış etkinliğine katılabilir, bolca yüzüp keyif yapabilirsiniz. Öğle yemeğinden sonra esmeye başlayan ideal rüzgarla yelken yapmanın keyfine vararak geze geze akşam kalacağımız koy veya limana ulaşıyoruz. Akşam yüzmeleri, güneş batarken yemek keyfi, yemek sonrası sohbet muhabbet derken bir bakmışsınız günün yorgunluğu ile yıldızlar altında uyuyakalmışsınız! 🙂
Fethiye çıkışlı Yunan Adaları turunda Rodos ve Simi adalarını gezip Fethiye’ye dönüyor veya Nisiros ve Kos adalarını da ziyaret edip Bodrum’dan çıkış yapabiliyoruz. Türkiye kıyılarındaki turlarda daha çok yüzme, yatma dinlenme ve yelken yapma imkanı varken Yunan adaları turlarında daha çok zamanımızı adaları ve Yunan kültürünü keşfetmek ile geçiriyoruz.
İsteyen tüm misafirlerimiz için kolaylaştırılmış Yunanistan vizesi alma imkanımız mevcuttur. Böylece konsolosluk kapılarında beklemek zorunda kalmazsınız. Geziden 1 hafta önce sadece pasaport kopyası ve form doldurarak yapılacak basit bir başvuru ile en çok 15 günlük adalarda geçerli özel vize adaya girişte verilir.
Haydi! Bu yaz hayallerinize yelken açın!